Dostupni linkovi

KARAČI


Jedan pripadnik pakistanske opozicije poginuo je danas u Karačiju tokom protesta zbog jučerašnjeg nasilja u kojem su poginule 34, a ranjeno više od 130 osoba.
Najgori ulični sukob u Pakistanu od 1980-ih izbio je juče kada je suspendovani ministar pravosuđa pokušao da sa svojim pristalicama organizuje miting u Karačiju.
U sukobu provladinih snaga i opozicionara ubijene su 34 osobe. Vlada pokušava da ukloni ministra pravde Ifrikara Čaudrija zbog nepotvrđenih špekulacija o zloupotrebi položaja, što je razbjesnilo sudije i opoziciju koji su demonstracije okrenuli u kampanju protiv predsjednika Perveza Mušarafa.
Mušaraf je sinoć, obraćajući se okupljenim pristalicama u Islamabadu, osudio nasilje, ali je odbio da uvede vanredno stanje, rekavši da je narod uz njega. Mušaraf je ponovio i da će izbori, najavljeni za ovu godinu, biti održani na vrijeme
  • 16x9 Image

    Rinko Golubović

    Počeo raditi 1969. na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo u informativnim emisijama. Okušao se u gotovo svim područjima novinarstva: od voditelja i urednika informativnih emisija, do emisija revijalnog karaktera.

XS
SM
MD
LG