Dostupni linkovi

LONDON


Britanski premijer Tony Blair u petak je i zvanično odredio ministra finansija Gordona Browna za svog nasljednika na čelu svoje partije, a samim tim i na poziciji predsjednika Vlade.
"Objavljujem da sam kandidat za predsjednika Laburističke stranke i nove vlade", kazao je Brown, navodeći da će mu biti velika čast biti premijerom Velike Britanije. Istakao je kako se razlikuje Blaira i kako neće vladati na način medijske zvijezde.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG