Dostupni linkovi

ZAGREB


SAD pozdravljaju novu vladu Srbije koja ne ukljuccuje Srpsku radikalnu stranku, izjavio je danas u Zagrebu podsekretar za politiccka pitanja Sjedinjenih Americckih Drzzava Nikolas Berns (Nicholas Burns).
Berns je rekao da SAD snazno podrzavaju nezavisnost Kosova, te izrazio ocekivanje da ce Kosovo dobiti nezavisnost do kraja maja. "Bez obzira na neslaganja oko statusa Kosova, zelimo nakon toga da zadrzimo dobre i prijateljske odnose sa Srbijom, nadajmo se bez Srpske radikalne partije u vlasti", istakao je Berns.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG