Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsjednik Skupštine Srbije Tomislav Nikolić zakazao je za večeras konsultacije sa šefovima svih poslaničkih grupa u parlamentu.
Prethodno je u Skupštinu stigao zvanični prijedlog za smjenjivanje Nikolića s funkcije predsjednika koji su potpisali poslanici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i G17 plus.
U skupštinu je stigao i zvaničan prijedlog predsjednika Srbije da mandatar nove vlade bude Vojislav Koštunica, kao i prijedlog zakona o ministarstvima.
Tomislav Nikolić je predhodno izjavio je da neće podnijeti ostavku na mjesto predsjednika parlamenta dok to od njega ne zatraži dovoljna skušptinska većina:
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG