Dostupni linkovi

NJUJORK


Predsedavajuchi Saveta bezbednosti, americcki ambasador Zalmaj Halilzad ocenio je u ccetvrtak da je vechina cclanica Saveta bezbednosti UN za plan Martija Ahtisarija o nadgledanoj nezavisnosti Kosova, uprkos protivljenju Rusije.
Ambasador Rusije u UN Vitalij CCurkin smatra da je izvesstaj misije Saveta bezbednosti, koja je boravila na Kosovu, potvrdio stav Rusije da na Kosovu nisu ispunjeni standardi iz Rezolucije 1244 i da Beograd i Prisstina treba da nastave pregovore.

ZAGREB
Na danasnjem samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) u Zagrebu ucestvovace najvisi zvaničnika zemalja regije, predstavnika Evropske Unije, NATO-a, Sjedinjenih Američkih Država i drugih međunarodnih organizacija, medju njima predsednik Evropske komisije Zoze Manuel Baroso, nemacka kancelarka Angela Merkel i americki podsekretar Nikolas Berns.
Predviđeno je potpisivanje Protokola Povelje o dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti i saradnji u jugoistočnoj Evropi.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG