Dostupni linkovi

WASHINGTON


Šestorica pripadnika terorističke ćelije, od kojih su četvorica kosovski Albanci, uhićena su u noći na utorak u američkoj saveznoj državi New Jerseyu pod optužbom da su planirali napad na vojnu bazu Fort Dix u kojem su htjeli "ubiti što više vojnika" kao dio "džihada" protiv Amerike, objavio je ured državnog tužitelja New Jerseya i Središnji istražni ured (FBI).
Od šestorice "islamskih radikala", jedan je rođen u Jordanu, drugi u Turskoj, a četvorica su Albanci s Kosova, od kojih trojica braće. Svi su imali regulirani useljenički status u SAD, a FBI ih je pratio 15 mjeseci.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG