Dostupni linkovi

WASHINGTON


Pentagon je saopštio u utorak kako je izdao naredbu da se ove godine deset borbenih brigada rasporedi u Iraku, što će omogućiti da se održi nivo američkih vojnih pojačanja do kraja godine, ako to bude potrebno.
Američka vlada nije još odlučila kako će se ove vojne snage razvijati u Iraku u budućnosti, ali će ova odluka omogućiti da se zadrži 20 borbenih brigada u Iraku do kraja godine, kazao je glasnogovornik Pentagona Bryan Whitman.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG