Dostupni linkovi

PODGORICA


Komitetet ministara Vijeća Evrope pozvao je Crnu Goru da postane 47. članica ove najstarije panevropske organizacije, a svečani prijem najavljen je za petak, 11. svibnja , objavljeno je danas u Podgorici.
Crna Gora prihvatila je zahtjeve Vijeća Evrope koje od Podgorice izmedju ostalog traži gradjansko ustrojstvo države, osiguravanje ustavnih mehanizama za eliminiranje utjecaja politike na izbor sudaca i tužilaca, te očuvanje zaštite ljudskih prava na razini Male povelje bivše državne zajednice SCG.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG