Dostupni linkovi

OSLO


Norveški državljanin porijeklom iz Bosne i Hercegovine uhapšen je pod sumnjom da je 1992. godine u domovini počinio ratne zločine protiv civila.
Uhapšeni, čije ime nije objavljeno, doselio se u Norvešku s porodicom 1993., a norveško državljanstvo je dobio 2001. godine, saopštila je norveška kriminalistička policija.
To je drugo takvo hapšenje u Norveškoj u posljednje dvije sedmice. Još jedan muškarac iz BiH uhapšen je 25. aprila zbog ratnih zločina počinjenih 1994. godine.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG