Dostupni linkovi

BRUSSELS


Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Javier Solana upozorio je ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja da je krajnje vrijeme da bh vlasti postignu sporazum o reformi policije. I evropski povjerenik za proširenje Olli Rehn je izrazio veliku zabrinutost zbog zastoja u reformi policije, naglasivši da je neophodno da vlasti Bosne i Hercegovine postignu dogovor što prije jer bi to bio najbolji znak da postoji nedvosmisleno opredjeljenje za nastavak puta u EU. Alkalaj je evropskim dužnosnicima prenio opredjeljenja zvaničnog Sarajeva za evropski put BiH.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG