Dostupni linkovi

SMEDEREVO


Komisija za nestala lica Vlade Srbije danas je na smederevskom Novom groblju ekshumirala posmrtne ostatke 10 neidentificiranih osoba, sahranjenih na tom groblju od 1991. do 1995. godine. Ekshumaciji su prisustvovali predstavnici komisija za nestale iz BiH, Hrvatske i Srbije.
Ekshumirani su posmrtni ostaci osoba koje su od 1991. do 1995. godine vode Dunava donijele na područje Smedereva, a identifikacija će biti utvrđeno da li se radi o "nestalima sa spiskova iz Hrvatske i BiH", rekao je istražni sudija Okružnog suda u Smederevu Mirko Šakić.

PODGORICA
Komitetet ministara Vijeća Evrope pozvao je Crnu Goru da postane 47. članica ove najstarije panevropske organizacije, a svečani prijem najavljen je za petak, 11. svibnja , objavljeno je danas u Podgorici.
Crna Gora prihvatila je zahtjeve Vijeća Evrope koje od Podgorice između ostalog traži građansko ustrojstvo države, osiguravanje ustavnih mehanizama za eliminiranje utjecaja politike na izbor sudaca i tužilaca, te očuvanje zaštite ljudskih prava na razini Male povelje bivše državne zajednice SCG.
XS
SM
MD
LG