Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predstavnici beogradskog pregovaračkog tima za Kosovo i Srpske pravoslavne ckrve ocijenili su danas da su rezultati obnove pravoslavnih crkava na Kosovu "jako rdjavi i porazni", i naglasili da se time manipulira u cilju ostvarivanja nezavisnosti Kosova.
Na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije, na kojoj su sudjelovali Koordinatori pregovoračkog tima Slobodan Samardžić i Leon Kojen, vladike Artemije i Irinej i direktorica Zavoda za zaštitu spomenika Kulture Gordana Marković, upozoreno je da se Srbija može naći i u situaciji da je u procesu obnove niko ništa ne pita.
Vladika Raško-prizrenski Artemije upozorio je da u funkciju nije vraćen ni jedan od više od 150 crkava i manastira uništenih za posljednjih osam godina.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG