Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Veleposlanik Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft je izjavio da zbog svoje povijesti Srebrenica zahtijeva posebnu pažnju, ali da to ne znači i poseban status za tu općinu.
Rycroft je nakon razgovora s predsjednikom RS-a Milanom Jelićem istaknuo da je puno odgovornije i konstruktivnije fokusirati se na poboljšanje statusa građana koji žive u Srebernici.

LONDON
U Londonu se danas održava sastanak predstavnika zemalja članica Kontakt-grupe za Kosovo na kojem se razmatraju slijedeći koraci u procesu rješavanja budućeg statusa.
U Londonu će boraviti i specijalni izaslanik glavnog tajnika UN Martti Ahtisaari koji će se sastati sa britanskim ministrom za evropska pitanja Geofreyem Hoonom , i novim političkim direktorom Foreign Offica Mark Lyall Grantom.
Ahtisaari neće sudjelovati na sastanku Kontakt grupe o Kosovu, rekao je za Betu njegov portparol Remi Durlo.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG