Dostupni linkovi

SARAJEVO


Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine primilo je danas diplomatsku notu Ambasade Srbije kojom se trazzi da BiH prekine kampanju protiv presude kojom je odbaccena krivica Srbije za genocid u BiH.
Hrvatski cclan Predsednisstva BiH ZZeljko Komssich je rekao da "ne zzeli da komentarisse note Srbije koje potpisuje osoba koja je organizovala i slala dobrovoljce u BiH i Hrvatsku, i koja redovno odaje poccast Drazzi Mihajlovichu i njegovim ccetnicima na Ravnoj Gori".
Bossnjaccki cclan Predsednisstva BiH Haris Silajdzzich ocenio je da "diplomatska nota MIP Srbije, predstavlja grub oblik negiranja presude iz Srbije, te pokussaj da se Bosni i Hercegovini ospore prava koja proizlaze iz medjunarodno-pravnog poretka".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG