Dostupni linkovi

BEČ


Specijalni izaslanik UN za Kosovo Martti Ahtisaari pružio je u Beču članovima misije Vijeća sigurnosti UN-a dodatna objašnjenja o svom prijedlogu rješenja statusa Kosova, saopštio je Ured specijalnog izaslanika za Kosovo (UNOSEC).
Misija na ambasadorskom nivou, koja je proteklih dana boravila u Briselu, Srbiji i na Kosovu, da bi stekla uvid u situaciju na Kosovu, odmah se po dolasku u Beč u subotu uveče sastala s Ahtisaarijem i njegovim zamjenikom Albertom Rohanom.
Radna večera u bečkom hotelu "Intercontinental" je bila iza zatvorenih vrata i nije bilo izjava za novinare, ali se saznaje da je Ahtisaari odgovarao i na pitanja ambasadora Vijeća sigurnosti.
Susretom s Ahtisaarijem ambasadori 15 zemalja članica Vijeća sigurnosti završili su višednevnu misiju i danas će otputovati u Njujork, gdje će podnijeti svoj izvještaj o stanju na Kosovu.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG