Dostupni linkovi

SARAJEVO


Portparol Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje nije danas mogao niti potvrditi niti demantovati navode srbijanskih i hrvatskih medija da je ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Drašković uputio diplomatsku notu BiH, tražeći da se prekine sa kampanjom protiv presude Međunarodnog suda pravde (ICJ) u Hagu po tužbi BiH.
Regoja je rekao Srni da će sutra moći da provjeri da li je nota stigla u Ministarstvo vanjskih poslova BiH.
Ambasador BiH u Srbiji Tomislav Leko rekao je Srni da nota Ministarstva vanjskih poslova Srbije nije upućena preko Ambasade BiH u Beogradu.
Mediji su objavili da je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije prošle sedmice uputilo note iste sadržine ministarstvima vanjskih poslova Hrvatske i BiH, u kojima se traži da se "prekine kampanja protiv presude Međunarodnog suda pravde u Hagu kojom je odbačena krivica Srbije za genocid u BiH".
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG