Dostupni linkovi

VASINGTON


Kampanja za američke predsedničke izbore 2008. godine, u četvrtak je ušla u novu etapu s prvom televizijskom raspravom osam kandidata Demokratske stranke, održanom 18 meseci pre izbora.
Tokom 90-minutne rasprave, na Univerzitetu Južne Karoline u Orangeburgu osam kandidata uglavnom se nadmetalo u kritici Dzordza Busa i izražavalo protivljenje ratu u Iraku.
"Ako nas predsednik ne izvuče iz Iraka, ja cu to uciniti kad budem predsjednica", kazala je senatorica Hilari Klinton (Hillary Clinton), favorit u utrci za demokratsku predsedničku nominaciju.
Inače, prema istraživanju koje su objavili TV mreža CBS i dnevni list Vol Strit Dzurnal (The Wall Street Journal), senator Barak (Barack) Obama koji je smanjio zaostak u odnosu na Hilari Klinton, na samo pet procenata.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG