Dostupni linkovi

RIJAD


Saudijske vlasti danas su uhapsile 172 osoba osumnjičenih za terorizam. Medju njima su i Saudijci i stranci, saopšteno je u Rijadu. Neki od 172 navodna terorista planirali su napade iz vazduha na vojne baze i naftna postrojenja, izjavio je portparol Vlade.
Dodaje se i da su neki od ciljeva te terorirsticcke akcije bili i van Saudijske Arabije, ali nije precizirano u kojim zemljama.
Pobunjenici su u "drugim zemljama uccili kako da upravljaju avionima kako bi mogli da ih koriste za teroristiccke napade u kraljevstvu".
Saudijski mediji preneli su snimke velike koliccine oruzzja, raznih vrsta pusaka, eksploziva i pisstolja, koje je pronadjeno zakopano u pustinji u plasticcnim kesama.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG