Dostupni linkovi

OSLO


SAD i nekoliko njihovih saveznika izrazili su danas u Oslu spremnost da prerade plan specijalnog izaslanika UN-a, izjavili su zvaničnici Alijanse. Tokom razgovora na summitu zemalja članica NATO-a, SAD su izjavili da se spremni plan prilagoditi nekim primjedbama u vezi sa srpskom manjinom, ali bez kompromitiranja opštih principa Ahtisaarijevog plana.
Sa Summmita u Oslu poslano je upozorenje da bi svako odlaganje donošenja odluke o konačnom statusu Kosova moglo samo pogoršati situaciju u regionu. "Ovo je presudan trenutak, kucnuo je čas odluke. Saveznici su za što brže rješenje i nisu za bilo kakvo odlaganje tog procesa, ali s tim da on bude pod nadzorom", kazao je generalni sekretar NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG