Dostupni linkovi

ZAGREB


Krunoslav Fehir izjavio je danas, nakon gotovo četvorosatnog saslušanja u svojstvu krunskog svedoka u tzv. slučaju garaža, ubistva sprskih civila u Osijeku 1991. godine, da je ostao kod svog ranijeg iskaza te da će i dalje saradjivati sa tuzilastvom bez obzira na pretnje njemu i njegovoj porodici.
Saslusanju je prisustvovao i optuženi Branimir Glavaš koga je istražni sudija pred kraj udaljio iz sudnice zbog nedoličnog ponašanja. Glavaš je na sud dovezen iz osječkog zatvora gde je se nalazi od 17. aprila, nakon podizanja optužnice protiv njega i još šestoro optuzenih u tzv. slučaju selotejp, odnosno ubistva civila na obali Drave 1991.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG