Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas nakon razgovora s rukovodstvom opstine Srebrenica da je Vlada opredeljena da poboljsa uslove zivota u tom gradu. Tom prilikom je predstavljen plan razvoja Srebrenice za koji je Vlada RS namenila 16 miliona KM.
Povodom inicijative za davanje posebnog statusa Srebrenici, Dodik je ponovio stav da ne moze biti izdvajanja ove opsstine iz ustavnopravnog poretka Republike Sprske.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG