Dostupni linkovi

STRAZBUR


Zvaniccnici Evropske unije danas su pozvali Hrvatsku da ubrza reforme i saopsstili da datum za njeno pristupanje Uniji neche biti utvrdjen sve dok pregovori o cclanstvu ne udju u zavrssnu fazu.
Hrvatska bi trebalo da zavrssi pregovore o cclanstvu sa EU do 2009.
godine, istice se u Rezoluciji Evropskog parlamenta, ali pre novog prossirenja Unije, takodje, mora da ubrza pravosudne i ekonomske reforme, pojacca napore u borbi protiv korupcije i ressi pograniccni spor sa Slovenijom.
Zamenik nemacckog ministra spoljnih poslova Ginter Glozer kazao je u Evropskom parlamentu da je korupcija i dalje ozbiljan problem u Hrvatskoj. Evropski komesar za socijalna pitanja Vladimir SSpidla kazao je da sudski procesi u Hrvatskoj i dalje predugo traju, a da se presude ne sprovode uvek na odgovarajuchi naccin.
Hrvatska je poccela pregovore o ssest od 33 poglavlja, a nova poglavlja trebalo bi da budu otvorena poccetkom juna na kraju nemacckog predsedavanja EU, saopsstila je Evropska komisija.
Evropski parlament je osudio ponudu hrvatske vlade da snosi trosskove odbrane generala hrvatske vojske kojima se sudi pred Hasskim tribunalom za zloccine poccinjene tokom sukoba u Hrvatskoj.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG