Dostupni linkovi

PJONGJANG/SEUL


Juzna Koreja je odlucila da nastavi pruzanje humanitarne pomoci Sjevernoj Koreji, saopstile su u nedjelju vlasti obiju zemalja nakon cetiri dana bilateralnih pregovora o ekonomskoj saradnji. "Jug ce Sjeveru dopremiti 400.000 tona rize, u ime humanitarnih osjecanja i bratske ljubavi jedne iste nacije", navodi se u zajednickom saopstenju nakon sastanka odrzanog u Pjongjangu. U saopstenju se ne navodi direktno zahtev juznokorejskih vlasti da rezim u Pjongjangu obustavi svoj nuklearni program, ali clanovi juznokorejske delegacije su naznacili novinarima da postoji jasna veza izmedju isporuke rize i provođenja sporazuma iz Pekinga.

SANTIJAGO
Jedan ribar je poginuo, a deset je nestalo u pozaru na danskom ribarskom brodu u Pacifiku kod Čilea. Cileanski zvaničnici saopstili su kako se nesreca dogodila kada se zapalio motor broda, zbog cega je posada, od vise od 100 ljudi, morala da se evakuise.
  • 16x9 Image

    Budo Vukobrat

    Novinarstvom se počeo baviti 1973. godine kao reporter u Televiziji Sarajevo. Više od 13 godina u programima RSE angažovan na novinarskim i uredničkim poslovima.

XS
SM
MD
LG