Dostupni linkovi

Vanredna vijest

VAŠINGTON / NJUJORK


Južnokorejski student koji je u ponedeljak ubio 32 kolega i profesora, a na kraju i sebe, na Tehničkom sveučilištu Virdžinije bio je krajem 2005. godine nekoliko puta bio prijavljen policiji zbog uznemiravanja studentkinja i bio je upućen na posmatranje u psihijatrijsku ustanovu zbog suicidalnosti, objavila je u sredu policija.
Cho Seung-Hui, koga su kolege i profesori opisali kao usamljenika, čudaka i depresivca, prijavljen je krajem 2005. policiji zbog uznemiravanja dveju studentkinja telefonom, e-mail porukama i praćenjem, objavila je policija.
Američka televizijska mreža NBC je objavila delove paketa koje joj je pre maskra poslao ubica. Paket sadrži fotografije i video zapise na kojima Cho najavljuje ubistva.
NBC je objavila da bi sadržaj prezentirala ranije da paket nije bio zalutao zbog pogrešno ispisane aderse.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG