Dostupni linkovi

VASSINGTON


Predsednik SAD Dzzordzz Buss upozorio je danas da che poosstriti ekonomske sankcije Sudanu ako tamossnje vlasti ne preduzmu konkretne akcije za zaustavljanje krvoprolicha u regionu Darfura.
Vlasti u Kartumu su odobrile razmestanje 3 hiljade plavih slemova uz postojecih 7 hiljada pripadnika snaga Africke Unije. Ujedinjene nacije traze rasporedjivanje jos 20 hiljada vojnika.
Visse od 200.000 ljudi je ubijeno, a 2,5 miliona raseljeno tokom ccetvorogodissnjih sukoba u Darfuru koji su izbili kada su se pripadnici nekih africckih plemena pobunili protiv centralne vlade u Kartumu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG