Dostupni linkovi

KANO


Najmanje 25 osoba ubijeno je danas u sukobima sa nigerijskim snagama bezbednosti, nakon napada na policijsku stanicu na severu zemlje.
Sukobi su pocceli kada je portparol vlade odbacio zahteve opozicije da budu odlozzeni predsedniccki izbori, zakazani za subotu.
Portparol vojske Ajo Olanijan rekao je da je u sukobima ubijeno 25 osoba koje je nazvao "talibanima" koji su u Nigeriju pressli iz susednog CCada.
Nigerija je podeljena na muslimansko stanovnisstvo, na severu zemlje, i hrisschane i animiste na jugu.
Opozicija trazzi ponisstenje rezultata parlamentarnih izbora od 14. aprila, ocenjujuchi ih "sramnim", kao i odlaganje predsednicckih izbora.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG