Dostupni linkovi

SEUL/ BLEKSBURG


Predsednik Južne Koreje Roh Moo-Hyun održao je jutros hitan sastanak s vladom o nedavnom masakru na američkom tehničkom Univerzitetu u Virdziniji. Napadač, koji je u ponedeljak ubio 32 osobe, a potom izvršio samoubistvo, poreklom je iz Južne Koreje i zvao se Cho Seung-Hui. Ovaj 23-godišnji mladić je i sam bio student završne godine na katedri za Engleski jezik. Južnokorejski predsednik uputio je izraze saučešća američkom narodu i zvanicnicima.
Američka policija objavila je danas da je Cho Seung-Hui imao psihičkih problema. On je krajem 2005. godine nekoliko puta bio prijavljen univerzitetskoj policiji zbog uznemiravanja studentkinja i upućen ma posmatranje u psihijatrijsku ustanovu zbog suicidalnosti.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG