Dostupni linkovi

SREBRENICA


Forum građana Srebrenice poziva sugrađane koji u Sarajevu podižu kamp za iseljenje da se vrate svojim kućama u Srebrenicu i "ne dozvole političkim profiterima da s njima manipulissu i na njihovoj nesreći grade politički imidz i stvaraju materijalnu dobit". Takođe, Forum traži objavljivanje nalaza revizije finansijskog poslovanja Opsstine, a od svih odbornika i drugih nosioca zakonodavne i izvršne vlasti zahteva da počnu raditi za dobrobit svih Srebreničana podjednako ili da podnesu ostavke, navodi se u priopćenju Foruma, koje je potpisao predsjednik Marinko Sekulić - Kokeza.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG