Dostupni linkovi

BEOGRAD


Jednodnevni ministarski sastanak Procesa saradnje na Dunavu završen je usvajanjem zajedničke deklaracije u kojoj se pozdravlja uloga EU u Dunavskoj regiji.
Ucesnici skupa su se založili su se za unapredjenje saradnje i koordinacije unutar regije, te istaknuli da postojecu raznolikost unutar regije treba iskoristiti za ubrzani ekonomski razvoj. Osim predstavnika zemlje domacina Srbije, u radu Konferencije ucestvovali su delegacije Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Ceške, Hrvatske, Madjarske, Moldavije, Nemacke, Rumunijje, Slovacke, Slovenije i Ukrajine, te predstavnici Pakta za stabilnost jugoistocne Evrope i Evropske komisije.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG