Dostupni linkovi

HELSINKI


Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacije za Kosovo Marti Ahtisari upozorio je u sredu da bi eventualna izmena njegovog plana za Kosovo mogla dovesti do toga da situacija u toj pokrajini izmakne kontroli.
On ne ocekuje da ce doci do nastavka pregovora, te da ce, kada mu istekne mandat u junu, konacna odluka o Kosovu biti na stolu.
Ahtisari je kazao da bi izmene plana koji za Kosovo predvidja "nadziranu nezavisnost" dovele do toga da Kosovo postane teritorija kojom je "nemoguce vladati".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG