Dostupni linkovi

CETINJE


Oko stotinjak specijalnih policajaca zapriječilo je ulazak predstavnicima Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) u Cetinjski manastir gdje je poglavar CPC, mitropolit Mihailo, trebao služiti liturgiju.
Mitropolit Mihailo obavio je zato liturgiju ispred male crkve na Ćipuru, nakon čega je poručio da se problemom CPC-a treba pozabaviti država Crna Gora i međurodne institucije.
»Ako nemate CPC vi ste Srbi u Crnoj Gori i Crna Gora je srpska država«, kazao je Mihailo.
Sve je proteklo uz manje incidente.
Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve objavila je da je današnji dan, kako se navodi, blagodareći Bogu i svetinjama Cetinjskog manastira, protekao bez sukoba.Takodjer se navodi se da je policija profesionalno odradila svoj posao.
Crnogorska pravoslavna crkva je prošli tjedan najavila kako će uz, ili bez pomoći države, preuzeti od Srpske pravoslavne crkve hramove i crkve u Crnoj Gori.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG