Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predsjednik Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH Abud Sarić izjavio je za Agenciju ONASA da se nada da bi tokom današnjih pregovora sa predstavnicima Vlade Federacije BiH moglo doći do usaglašavanja odredbi Granskog kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika iz oblasti zdravstva na teritoriji Federacije BiH sa odredbama Opšteg kolektivnog ugovora. Radnici zaposleni u zdravstvu u Federaciji BiH stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk, za koji je najavljeno da će trajati do ispunjenja njihovog zahtjeva koji bi omogućili jednak tretman za sve zdravstvene radnike u ovom entitetu.

SREBRENICA
Forum građana Srebrenice poziva sugrađane koji u Sarajevu podižu kamp za iseljenje da se vrate svojim kućama u Srebrenicu i "ne dozvole političkim profiterima da manipulišu njima i na njihovoj nesreći grade politički imidž i stvaraju materijalnu dobit". Također, Forum traži objavljivanje nalaza revizije finansijskog poslovanja Općine, a od svih odbornika i drugih nosioca zakonodavne i izvršne vlasti zahtijeva da počnu raditi za dobrobit svih Srebreničana podjednako ili da podnesu ostavke, navodi se u saopštenju Foruma, koje je potpisao predsjednik Marinko Sekulić - Kokeza.

SARAJEVO
Međunarodna konferencija željeznica članica unije TEA ( Tarifske unije ",Evropa-Azija“) odžava se u Sarajevu, uz učešće eminentnih stručnjaka iz oblasti tarifa u željezničkom saobraćaju večine zemalja jugoistočne Evrope i Azije. Osnovni cilj Konferencije je da se, putem politike cijena korisnicima željezničkog robnog transporta, ponudi što kvalitetnija usluga, poveća obim prijevoza i jedinstvenije nastupi na euro-azijskom tržištu transportnih usluga, kaže se u saopćenju.
XS
SM
MD
LG