Dostupni linkovi

BLACKSBURG


Cho Seung-Hui južnokorejski student star 23 godine identificiran je kao ubica 32 osobe na Tehničkom Univerzitetu u Virginiji. Prvi nalazi obdukcije žrtava potvrdili su pogotke iz samo jednog oružja. To ukazuje na zaključak da Seung-Hui nije imao pomagača, saopštio je pukovnik Steve Flaherty. Još nisu poznati motivi mladog studenta koji si je nakon počinjenog masakra pucao u glavu.
Policija i univerzitetski dužnosnici suočeni su sa zahtjevima da objasne kako je naoružani čovjek mogao najprije ubiti dvoje, a potom – dva sata kasnije, neopažen počiniti masakr na drugom kraju univerzitetskog campusa u američkoj državi Virginia.
Američki predsjednik George W. Bush sudjelovat će u utorak u ceremoniji odavanja počasti ubijenima u najgorem pokolju koji se ikada dogodio u nekoj školskoj ustanovi u SAD-u, saopštila je Bijela kuća.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG