Dostupni linkovi

STRASBOURG


Parlamentarna skupština Vijeća Evrope predložila je Komitetu ministara da primi Crnu Goru u tu organizaciju, jer je zvanična Podgorica prihvatila sve uvjete za prijem.
Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić zahvalio se na podršci, te istakao da je u Crnoj Gori postignuto puno jednistvo oko neophodnosti ulaska zemlje u Vijeće Evrope.
Konačnu odluku o pristupu Crne Gore najstarijoj panevropskoj organizaciji Komitet će donijeti na sjednici zakazanoj za 10.juni ove godine.
Za to vrijeme zvanična bi Podgorica trebala usvojiti novi ustav, u koji bi bilo ugrađeno sedam minimalnih principa. Medju ostalim to uključuje potpunu zabranu smrtne kazne, nezavisnost pravosuđa i mjere na zaštiti manjinskih prava.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG