Dostupni linkovi

BLACKSBURG


Naoružani čovjek u ponedjeljak je otvorio vatru u spavaonici i učionici Tehničkog univerziteta u Virdžiniji ubivši najmanje 31 osobu i ranivši 29 prije nego je, najvjerojatnije, ubijen.
Univerzitet je izvijestio o pucnjavama na suprotnim stranama campusa od 2.600 jutara zemlje koja je počela oko 7,15 sati ujutro u West Ambler Johnston, studentskom domu za 895 ljudi i o nastavku pucnjave dva sata kasnije u Norris Hallu, zgradi na drugoj strani campusa.
To je drugi put u manje od godinu da je ovaj campus zatvoren zbog pucnjave. Ovaj incident najteža je ikada zabilježena tragedija u američkim campusima. Američki predsjednik George Bush je "užasnut", a porodicama studenata je izrazio svoju "duboku brigu".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG