Dostupni linkovi

BRUSSELS


Posrednik EU za proširenje Olli Rehn je uvjeren da će EU "moći održati i učvrstiti jedinstvo sad kada Savjet sigurnosti UN-a kreće u razmatranje rezolucije o Kosovu s ciljem da se okonča postupak oko kosovskog statusa". Govereći danas u Brusselsu on je pozvao srbijanske demokratske vodje da što prije sastave novu vladu. Rehn je istakao kako svako odugovlačenje umanjuje izglede za brzu obnovu pregovora o stabilizaciji i pridruživanju. Srbije s Evropskom unijom.
Rehn je istakao da taj sporazum Srbiji otvara vrata za dobijanje statusa kandidata i pokretanje pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG