Dostupni linkovi

VASSINGTON


Predsednik Svetske banke Pol Volfovic odbio je da podnese ostavku uprkos optuzzbama za nepotizam i izrazzene "zabrinutosti" zemalja cclanica te banke za pomoch zemljama u razvoju, medju koje spadaju i SAD.
"Odluccan sam da nastavim" rad koji je u poslednjih nekoliko meseci zapoccet u korist africckih zemalja, rekao je Volfovic na konferenciji za novinare nakon prolechnog zasedanja Svetske banke u Vassingtonu.
Zaposleni u Svetskoj banci, kao i organizacije za borbu protiv siromasstva zatrazzile su brzo delovanje i ostavku Volfovica zbog njegove uloge u unapredjenju i znatnom povechanju plate svojoj devojci SSahi Rizi (Shaha Riza), zbog ccega se u ccetvrtak javno izvinio.
Skandal je ozziveo i kontroverze povodom Volfovicevog imenovanja zbog njegove uloge u americckoj invaziji na Irak dok je bio zamenik sekretara odbrane SAD.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG