Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović odlučio je staviti veto na odluku druga dva člana Predsjedništva o upućivanju zahtjeva Srbiji da poštuje obaveze po Konvenciji o spriječavanju i kažnjavanju zločina genocida.
Srpski član BH Predsjedništva ocijenio je da je odluka bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva Harisa Silajdžića i Željka Komšića destruktivna po vitalne interese Republike Srpske

SARAJEVO
Bošnjački član Predjedništva BiH Haris Siljadžić smatra da veto predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića pretvara Republiku Srpsku u agenta Srbije, u istom duhu kao i u vremenu kada su institucije RS , "počinile genocid, a Srbija prekršila Konvenciju odbijanjem da taj genocid spriječi i kazni sudionike tog projekta".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG