Dostupni linkovi

RIM


Vatikanski nuncij u Izraelu msgr. Antonio Franco vjerojatno neće sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja na mučenike i junake holokausta pri Yad Vashemu 15. aprila, zbog teksta ispod slike pape Pija XII. u muzeju holokausta, koji smeta Vatikanu, prenose u četvrtak talijanski mediji uz ocjenu o zaoštravanju diplomatskih odnosa između Vatikana i Izraela.
Tekst ispod slike govori o "dvomislenom" držanju Pape Pija XII tokom Drugoga svjetskog rata. On nije potpisao savezničku izjavu kojom se osuđuje uništenje Židova i "zadržao je neutralan stav kroz cijeli rat", navodi se u tekstu koji Vatikan smatra spornim.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG