Dostupni linkovi

KIJEV


Premijer Ukrajine Viktor Janukovicc izjavio je danas da je spreman za prevremene parlamentarne izbore bez obzira na odluku Ustavnog suda i nagovestio moguchnost kompromisa sa prozapadnim predsednikom Viktorom Jussccenkom, koji je raspustio 2. aprila parlament uz obrazlozzenje da parlamentarna vechina krssi Ustav.
Janukovicc koji vazzi za proruski nastrojenog politiccara, do sada je
smatrao da su prevremeni izbori moguchi samo ako Ustavni sud oceni da je predsednikov dekret u skladu s Ustavom, dok bi, u suportnom, trebalo odrzzati prevremene predsedniccke izbore.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG