Dostupni linkovi

MADRID


Spanija, posebno njene africke enklave Keuta i Melilla, izlozena je velikom riziku od napada islamskih militanata, izjavio je spanski istrazni sudija Baltasar Garzon, dan nakon napada u Alziru u kojem su ubijene 24 osobe a 222 povredjeno.
Odgovornost za ovu akciju preuzela je Al-Kaida koja je saopstila da: "Necemo biti mirni sve dok ne oslobodimo svu islamsku zemlju od krstasa, otpadnika i agenata i dok ne krocimo nogom na nasu otetu Andaluziju i nas oskrnavljeni Qods (Jerusalem)."
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG