Dostupni linkovi

WASHINGTON


Sjedinjene Države u četvrtak su oštro osudile samoubilački bombaški napad na irački parlament te izrazile saučešće stradalima i podršku iračkoj vladi.
"Oštro osuđujem današnji bombaški napad na irački parlament. On nas podsjeća da postoji neprijatelj voljan bombama napasti nevine ljude u simbolu demokracije", izjavio je američki predsjednik George W. Bush.
Ministrica vanjskih poslova Condoleezza Rice također je oštro osudila napad na irački parlament, jedan od najtežih incidenata u "teško utvrđenoj "zelenoj zoni" u Bagdadu od početka američke okupacije 2003., dodajući kako on nije očekivan budući da je novi plan uvođenja sigurnosti u Bagdad još u ranoj fazi.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG