Dostupni linkovi

BANJALUKA


Bivssi premijer Republike Srpske Gojko Klicckovich potvrdio je za banjaluccki "Fokus" da su bivssi predsednik RS Radovan Karadzzich i nekadassni americcki posrednik za Balkan Riccard Holbruk potpisali sporazum o Karadzzichevom povlaccenju iz javnog zzivota u zamenu za njegovo neizruccenje Hasskom tribunalu.
On kaze da je sporazum potpisan 19. jula 1996. godine na Palama. Klickovic, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom zatvoru u
Beogradu, kazao je da je u dogovoru posredovao Slobodan Milosevic.
Americcka administracija je u nekoliko navrata negirala postojanje
sporazuma Karadzzich-Holbruk.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG