Dostupni linkovi

Nacionalističke pretnje Ljajiću


Ljajić je za naš program rekao da se upad dogodio sinoć oko 18 časova, u vreme trajanja sastanka članova odbora stranke iz Zemuna, i da su mladići u majicama sa likom haškog optuženika Ratka Mladića, iscepali njegovu fotografiju, kao i fotografije predsednika Srbije Borisa Tadića i uništili propagandni materijal stranke. U izjavi za RSE Ljajić je rekao:
“Psovali su mene, psovali tursku majku, govorili da se iselimo odavde, šta ćemo mi u Srbiji… pokazivali te majice sa likom Ratka Mladića….”

Brza reakcija policije

“Ovo je prvi incident koji se ovde dogodio. Izgleda da ovde neko želi da zaustavi aktivnosti Sandžačke demokratkse partije. Državni organi, pre svega policija veoma brzo je reagovala. Ministar Jočić obavestio me da je jedno lice uhapšeno, a za dva lica se još traga. Reakcija policije je za svaku pohvalu i nadam se da će istraga utvrditi i šta su stvarni motivi. Nas ovo neće zaplasiti , mi smo sve ove godine pokazali našu lojalnost državi u kojoj živimo i nećemo odustati od naših političkih ciljeva, a ti politički ciljevi su zasnovani na demokratizaciji Srbije i njenoj evropskoj orijentaciji,” izjavio je Ljajić.
On dodaje da ne može da pretpostavi šta je bio povod za ovaj napad, ali je naveo da se radi o provokaciji i zastrašivanju članova
XS
SM
MD
LG