Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Pentagon je odlučio produžiti rok službe za američke vojnike u Iraku i Afganistanu sa 12 na 15 mjeseci, kako bi raspolagao s dovoljno snaga na terenu, saopćio je sinoć američki ministar odbrane Robert Gejts (Robert Gates).
On je, na konferenciji za novinare u Pentagonu, rekao da odluka odmah stupa na snagu i da jedinice kopnene vojske pod zapovjedništvom Centralne komande neće biti razmještene duže od 15 mjeseci, prenose agencije.

BAGDAD
Američka vojska optužila je sinoć iransku obavještajnu službu da je oružjem snabdijevala pobunjenike u Iraku i navela da su oni u Iranu obučavani o postavljanju mina duž puteva.
Glasnogovornik američke vojske Vilijam Koldvel (William Caldwell) pokazao je novinarima u Bagdadu oružje za koje je rekao da je proizvedeno u Iranu, a da je pronađeno ove sedmice u Bagdadu, prenose agencije.
"Iranske obavještajne službe aktivne su ovdje u Iraku u pogledu finansiranja, kao i nabavke oružja i municije", rekao je on, sugerirajući da Iran pomaže šiitske milicije u Iraku.
  • 16x9 Image

    Mirna Sadiković

    Radila na OBN televiziji, u sarajevskoj redakciji "Nezavisnih novina", a 2001. postaje dio ekipe RSE. Obrađuje političke i ekonomske teme. Uređuje radijske emisije, kao i magazin TV Liberty.

XS
SM
MD
LG