Dostupni linkovi

BEOGRAD


Danas se navršilo osam godina od ubojstva novinara i vlasnika beogradskog "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije , ali još nisu otkriveni ni nalogodavci, ni izvršioci tog ubojstva.
Ćuruvija je ubijen 11. travnja 1999. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao, u središtu Beograda.

ALŽIR
Dvije snažne snažne eksplozija potresle su danas središte Alžira. Poginulo je najmanje 23 ljude, a više od 160 ih je ranjeno. Meta napada bio je i ured premijera Abdelaziza Belkhadema , ali i druge vladine institucije. Bombaš samoubojica detonirao je bombu pred premijerovim uredom, no prema alžirskoj novinskoj agenciji , APS, premijer nije ranjen.
Televizija Al Jazeera je javila da je odgovornost preuzela skupina poznata kao " Organizacija Al Qaida islamskog Magreba". Smatra se da se radi o organizaciji koja ima bliske veze s Al Qaidom, i do sada je preuzela niz napada na aližirske snage sigurnosti i strane u Alžiru.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG