Dostupni linkovi

KIJEV


Vechina u ukrajinskom parlamentu danas je saopsstila da che podrzzati odrzzavanje vanrednih parlamentarnih izbora, ako se istovremeno odrzze i predsedniccki. Zatrazeno je i posredovanje medjunarodne zajednice u prevladavanju politicke krize nakon sto je ukrajinski predsednik Viktor Jussccenko prossle nedelje raspustio parlament i sazvao vanredne parlamentarne izbore za 27. maj, optuzzivssi svog rivala, premijera Viktora Janukovicca i vechinu u parlamentu da pokussavaju da uzurpiraju vlast.
Janukovicc i njegove pristalice su ocenili da je odluka o rasupusstanju parlamenta neustavna i odbili su da je posstuju. Oni su podneli zzalbu ukrajinskom Ustavnom sudu, koji bi ove nedelje trebalo da poccne saslussanja o tom pitanju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG