Dostupni linkovi

BEOGRAD


Pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu sutra che biti izreccena presuda petorici pripadnika paravojne formacije "SSkorpioni" optuzzenim za ubistvo ssestorice srebrenicckih Bosnjaka u mestu Godinjske Bare, kod Trnova, 16. ili 17. jula 1995. godine. Za ovaj zlocin optuzzeni su Slobodan Medich, Pera Petrassevich i Branislav Medich, dok se Aleksandar Medich i Aleksandar Vukov terete za pomaganje u egzekuciji.
Zamenik tuzzioca za ratne zloccine Nebojssa Markovich zatrazzio je u zavrssnoj recci prossle nedelje maksimalne kazne, dok odbrana insistira na oslobadjajucoj presudi.
Optuzznica je podignuta na osnovu video snimka egzekucije koji su napravili "SSkorpioni", a koji je prikazan na sudjenju Slobodanu Milossevichu pred Hasskim tribunalom u junu 2005. godine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG