Dostupni linkovi

MOSTAR


Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo boravit će danas i sutra u radnoj posjeti Mostaru, gdje će razgovarati s predstavnicima političkog i vjerskog života Hercegovačko-neretvanskog kantona, te sa šefom Regionalnog Ureda visokog predstavnika u Mostaru Anatolijem Viktorovim.

BANJALUKA
Isplata penzija za mart u Republici Srpskoj počinje danas. Martovske penzije dobiće više od 197.000 penzionera, a isplata će se vršititi po novom obračunu prema nedavno usvojenoj Odluci o usklađivanju penzija, koju je donijela Vlada RS. Većina penzija će biti manja nego prethodnog mjeseca, jer je obračun izvršen na osnovu koeficijenta 0,77 posto od visine koja je određena penzijskim rješenjima.

NJUJORK
Vijeće sigurnosti UN-a bi do kraja mjeseca trebalo poslati misiju na Kosovo i u Srbiju, koja će procjeniti situaciju na terenu prije nego što se pozabavi rješavanjem konačnog statusa Kosova, izjavio je predsedavajući Vijeće sigurnosti UN. Britanski ambasador u UN Emir Džouns Peri kazao je da se sada konsultuje sa ostalih 14 članova Vijeća, a da će nakon
toga predložiti šefa misije i vrijeme kada će ona posjetiti Kosovo i Srbiju. Diplomate iz UN navode da će šef misije najverovatnije biti iz jedne od 10 nestlanih članica Vijeća ali da neće biti iz Evrope.
XS
SM
MD
LG