Dostupni linkovi

TEHERAN


Iran oslobadja 15 zarobljenih britanskih marinaca, saopštio je na Press konferenciji u Teheranu predsjednik Mahmud Ahmadinedžad.
"Pomilovao sam ih kao poklon britanskom narodu za Uskrs, te obilježavanje rodjendana poslanika Islama - Muhameda", objasnio je Ahmadinedžad.
Na iranskoj je TV prikazan snimak na kojem se Ahmadinedžad oprašta od britanskih mornara, uz želje za "svako dobro u budućnosti"
Predsjednik Irana je od britanske vlade i premijera Tonyja Blaira zatražio da uhapšene britanske vojnike ne izvodi pred sud zbog toga što su priznali i javno se izvinili zbog ilegalnog ulaska u iranske teritorijalne vode.
Istovremeno iranski je predsjednik odlikovao komandanta obalne straže koja je privela britanske mornare, optužujući ih da su 23. marta ove godine ušli u iranske teritorijalne vode.
Na izuzetno posjećenoj Press konferenciji u Teheranu, Ahmadinedžad je kritizirao invaziju na Irak pod američkim vodstvom i izraelski rat u Libanonu te osudio zemlje "koje stoje iza bijede i razaranja u svijetu".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG